Stadsnieuws

WOENSDAG 16 MEI 2018

De eerste ScootMobiel-vierdaagse van Tilburg mag zich verheugen in een grote belangstelling. Initiatiefnemers Heidi en Danny van Oven hebben al 25 deelnemers op de startlijst staan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor het evenement dat van 11 tot en met 14 juni plaatsvindt vanuit Tilburg.

TILBURG - Danny en Heidi zijn allebei scootmobielgebruikers. Danny vanwege het feit dat hij hartpatient is en Heidi vanwege de gevolgen van een aanrijding. Voorheen nam Danny vaak deel aan de Vierdaagse van Nijmegen en was Heidi van de partij bij de avondvierdaagse in haar woonplaats. Omdat dat niet meer gaat, kwamen ze op het idee om een vierdaagse voor scootmobielgebruikers te organiseren. Heidi daarover: “Sinds kort zijn wij dus beiden afhankelijk van een scootmobiel en is deelnemen aan een reguliere vierdaagse niet meer mogelijk. Met ons zijn er nog zoveel andere mensen die tegen dit probleem aan lopen. Want het is natuurlijk veel gezelliger om met een clubje een tochtje te gaan rijden. In je eentje doe je dat niet zo snel. Tijdens de vierdaagse rijden we iedere dag een route van zo’n 10 kilometer.” Bij het organiseren van het evenement liep Heidi wel tegen de nodige uitdagingen aan: “Vanuit de gemeente zijn we goed geholpen, maar helaas was er geen subsidie mogelijk. Gelukkig hebben we een aantal goede sponsors gevonden die allemaal een belangrijke bijdrage leveren,” aldus Heidi. 
De routes zijn ook allemaal klaar en worden stuk voor stuk uitgetest: “We hanteren een heel draaiboek, want al met al is het nog een heel geregel. Ook met de verkeersregelaars bijvoorbeeld. Deze eerste editie wordt verreden met maximaal 35 deelnemers, omdat het allemaal nog nieuw is. Het moet ook allemaal veilig gebeuren. We gaan niet als een stelletje Tilburg Bastards rondrijden. We kijken nu al uit naar de eerste avond. dan starten we om 19.00 uur op Stappegoor. Na de vierdaagse gaan we ook twee keer per maand een tocht houden. We hebben de smaak dus aardig te pakken.”

ScootMobiel-vierdaagse zit bijna vol

De vierdaagse van de ScootMobiel Club Tilburg vindt plaats van 11 juni t/m 14 juni. Er zijn al 25 aanmeldingen en het maximum ligt op 35. Wie dus nog mee wil doen, moet snel zijn. Aanmelden kan via de Facebook-pagina van ScootMobiel Club Tilburg (SMCT). Deelnemers die zich al inschreven komen uit Tilburg maar ook uit bijvoorbeeld Gilze, Goirle en Oisterwijk.

(Met onze grote dank aan de medewerking van: Voor TilburgWilly Sliekervan Maslie, Tinus van Berkel van Uwzorgshop.nl, Olav Maas van Maas Traffic, Jumbo Bart van Peltplein Tilburg, Voedselbank Tilburg, )